Bela je samička nosála červeného (Nasua nasua).
Narodila se 9.června 2013.
a

Kdo je Nosál červený

Nosál je medvídkovitá šelma žijící v oblastech deštných pralesů

Jižní Ameriky ( oblast Venezuely a Kolumbie až Argentiny).

Je to všežravec - živí se především  ptačími mláďaty, vejci, plody,

hlodavci, hmyzem, . . .

Někdy je nazýván též koati.

Drsné podmínky jeho domoviny z něj vychovaly velmi inteligentní šelmu.

Většinu času tráví na stromech, kde i přespávají.

Samice žijí ve smečkách, samci se k nim mohou přiblížit pouze v době páření, v opačném

případě jsou vyhnáni a žijí osamoceně.

V přírodě se dožívají okolo 7 let, v zajetí 14 - 18 let.

Bela a její jídelníček 
snídaně piškoty s bílým jogurtem
svačinky ovoce ( nejraději má nektarinky, meruňky, jablka, hrozny)
večeře drůbeží maso ( v syrové podobě)
mlska vajíčko

 

 

 

 

Dnes: 18
On-Line: 1
Total: 12976
Copyright © 2018 www.kopytkaprostesti.cz. Všechna práva vyhrazena.